O harpă construită în 1827
Proiectul O harpă de poveste aduce pe scenă povestea unui instrument original, construit în 1827, păstrat într-o stare excepțională, instrument care aparţine unei familii cu adânci rădăcini muzicale din România, familiei Iuşceanu-Corjos.
Prin turneul O harpă de poveste ne propunem readucerea parfumului muzical al epocii de început de secol al XIX-lea, atunci când a fost construit instrumentul, cu o antologie de lucrări pentru harpă solistă, în dialog cu clarinetul sau împletindu-și particulele sonore cu delicateţea cozilor orizontale ale pianului, repertoriul ajungând până în secolul XX.
Elementul care leagă neobişnuitul trio clarinet, harpă şi pian este reprezentat de readucerea la viață a acestei bijuterii, harpa cu dublă acţiune Erard, un instrument care simbolizează rădăcinile și conservarea tradiţiei muzicale românești în cel mai frumos și optimist mod.

O harpă de poveste
Turneu
O harpă de poveste
ediția a III a - 2022
Adriana CAZACU

De-a lungul anilor, a susținut numeroase recitaluri solo și camerale la instituții prestigioase precum Palatul Suțu, Ateneul Român, Institutul Cultural Maghiar, Casa Radio, Palatul Tinerimea Română, Filarmonica de stat Sibiu, Sala Palatului, Universitatea Națională de Muzică București. Colaborări în vederea înregistrărilor cu Orchestra Națională Radio, Orchestra de cameră Radio, Orchestra Română de Tineret.
Încă din liceu a început colaborări cu orchestrele din țară ca Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica din Pitești, Filarmonica din Ploiești. Membră a Orchestrei Române de Tineret din 2011, a
susținut concerte pe cele mai mari scene ale lumii ca Elbphilarmonie, Berlin Philarmoniker, Brussel Philarmonic, Konzerthaus Berlin, și a participat în proiecte ca Expoziția Mondială de la
Milano(ediția 2015), Turneul american, Turneul Balcanic. În prezent este membră Credidam, membră a Orchestrei Române de Tineret, membră a Asociației Harpiștilor din România și angajată a Operei Naționale din București.


PETRU PANE

Născut în anul 2004 într-o familie de muzicieni, Petru Pane începe de timpuriu studiul pianului ca elev extern la Liceul „George Enescu”, clasa profesoarei Ana-Maria Ciornei, ulterior începând studiul clarinetului. Actualmente este elev în calsa a X-a a Liceului de muzică “George Enescu”, la clasa de clarinet a prof. Ovidiu Căplescu.
A participat la cursurile de vară „Summer Academy Kronstadt”, Brașov 2017 și 2018 unde a lucrat cu clarinetiștii Emil Vișenescu și Horia Dumitrache (Elveția) și dirijorul Horia Andreescu.
A susţinut recitaluri la „Muzeul Enescu” din București, la Palatul Suțu, în cadrul stagiunii ACCUMM, la Sala “George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din Bucureşti şi la Sala “Patria” din Brașov,. Este selecționat de Fundația “Remember Enescu” pentru a participa la Concertul de gală ce a avut loc în 2018 la Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. Tot în 2018 îşi face debutul solistic cu orchestra cu Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău, dirijată de Ovidiu Bălan. În 2019 este invitat în cadrul prestigiosului Festival „George Enescu” pentru a susţine două scurte recitaluri, imediat după aceea debutând ca solist cu orchestra la Ateneul Român, în cadrul stagiunii „Clasic e fantastic”.
OXANA CORJOS

Considerată una dintre cele mai importante prezenţe pianistice ale generaţiei sale, Oxana Corjos este printre puţinii muzicieni români afirmaţi după 1990 cu o activitate concertistică de anvergură şi un repertoriu impresionant – de la Bach şi Mozart şi ajungând la Rachmaninov şi Ravel – fiind apreciată în mod special pentru interpretarea celor două concerte de Brahms.
⦁ De-a lungul timpului, Oxana Corjos a avut prilejul de a colabora cu dirijori precum: Cristian Mandeal, Gian Luigi Zampieri, Jan Stulen, Jin Wang, Ilarion Ionescu-Galaţi, Misha Katz, Petre Sbârcea, Adrian Sunshine, Gheorghe Costin, Emil Simon, Ovidiu Balan, Corneliu Dumbrăveanu, Cem Mansur, Nicolae Moldoveanu etc.
Turneele în Elveţia, Republica Moldova, Spania, Macedonia şi Italia au adus pianistei o serie de succese, publicul şi critica de specialitate apreciind la superlativ prestaţiile sale artistice.
